Kategorier
Blog

? Internet är inte redo för emojis ?

Här om dagen hade jag och min kollega Jens en livlig diskussion om emojis. Vad det betyder, varför de finns och så småningom också om man kan ranka på dem. Emojis har tagit ett tydligt kliv ut från mobilerna och in även i stationära datorer och ut på nätet. Mac OSX har sedan Mavericks-versionen fått native stöd för emojis. Sitter du på en Mac just nu kan du klicka Ctrl+Cmd+Space för att få fram dem i vilket textfält somhelst.

Dessa små figurer syns även i sidtitlar i webbläsarna och på Googles sökresultat. Men går det att söka efter material som innehåller emojis och, än mer intressant, kan sökoptimera för dem?

KNAPP

Med några 🍺 innanför västen bestämde vi oss för att prova. Binero var en av få domänleverantörer som tillät oss mata in en emoji överhuvudtaget. Dessutom bara på .nu-domänen. Det spelade ingen roll för oss, som glada i hågen hivade fram företagskortet och beställde domän och DNS-paket. Vilken domän det blev? Givetvis den lite kontroversiella ”Woman with bunny ears”, dvs 👯.nu. Det kändes som det rätta valet vid tidpunkten, så det var bara att hiva fram företagskortet och beställa.

En HTML-sida förbereddes, optimerad enligt konstens alla regler, men innan vi hann få tillgång till vår DNS kom dödsdomen från Bineros support.

Simon Wiberg (Support)

Hej Linus

Din beställning har tyvärr inte gått igenom på grund av att domänen innehåller felaktiga tecken.
Det gäller följande domännamn: xn--8c9bu0f.nu
Det beror på att .nu har bestämt teckentabell och de har inte stöd för det tecknet du vill ha.
https://www.iis.se/docs/nu_teckentabell-01.pdf

Detta gäller då även om man lyckas översätta alla unicode-tecken.

Surt, sa räven. Det verkar trots allt som att internet inte är riktigt redo för emojis än. Vi lade projektet på is, åtminstone i väntan på nästa geniala plan! 😈