Kategorier
Blog

Kan Google crawla länkar utan <a href>?

Dags för ännu ett test. Google älskar länkar och följer dem till världs ände. Det vet ”alla”, men gäller det bara länkar i en ordentlig <a>-tag? Nej, uppenbarligen följer Google länkar i tex onclick-event, men crawlar även css, js, och bildfiler som inte är i <a>-taggen.

Crawlar länkar i <option>

Även i dropdown-listor kan Googles spindlar hitta och börja indexera länkar. Det är sant, åtminstone för de formulär som postas med AJAX och onchange-event. Men hur är det med formulär som in använder javascript? Google skickar helt klart inga formulär, men kommer de plocka upp länken och börja indexera den?

 

Är Google länk-giriga?

Om det är så att Google faktiskt försöker indexera sidor som vi inte har ”riktiga” länkar till, kan det då vara så att Google är giriga nog att försöka indexera allt som är en URL-adress. Oavsett om detta är wrappat i en HTML-länk eller inte?

http://www.iamlinus.se/ahref/text.html

Två vanliga HTML-sidor är skapade på denna domän. Dessa har inte en enda länk till sig. Dock finns det som valbart alternativ i en dropdown, och är skrivet i en vanlig paragraf ovan. Kommer Google börja indexera dessa? Time will tell.