Kategorier
Blog

Mac OS X Launchpad koncept

Jag älskar Launchpad på OS X, speciellt tillsammans med Magic trackpad, men sökfunktionen som finns idag lämnar mycket att önska. Särskilt med tanke på den ökande skaran webbapplikationer – sajter som är SOM program, men inte är det rent tekniskt. Eftersom dessa inte är program finns de inte i Launchpad. Hur löser man det? Apple har redan svaret!

Vi kikar lite på lillebror iOS. Lås upp din skärm och svep och höger på iPad/iPhone/iPod. Skriv in ett sökord och få snabbt fram appar, mail, kontakter, antecknignar osv osv. Läääängst ner i listan med sökträffar finns vårt svar – nämligen två sökfunktioner för Google (eller din default sök) och Wikipedia.

Så HADE man kunnat få fram webbapplikationer

Safari spelar en allt viktigare roll i datorns ekosystem och denna nya funktion ger ett smidigt sätt att Googla eller få Wikipedia info snabbt. ..och hur hade det sett ut? Så här!

Concept Launchpad OS X
Koncept för Launchpad i OS X