Kategorier
Blog Produktioner

quixel.se och Advanced Custom Fields

Quixel är ett ruskigt spännande företag. De utvecklar mjukvara för 3D-rendering och jag förstår knappt hälften, men coolt är det. Deras marknadschef Wiktor Öhman är en gammal klasskamrat, så när han ringde och sa att de ville utveckla en ny sajt tvekade jag aldrig.

Renderingar från Quixels mjukvara dDo
Det är den här typen av 3D-renderingar som görs i Quixels program dDo

Sajten byggdes med Hannes Söderlund och hela projektet har varit en blast. Det var Quixel själva som stod för ursprungsdesignen och efter lite bollande fram och tillbaka satte jag sidmallspecifikationen så Quixel kunde fixa sista designen.

Medan Hannes gjorde HTML och en del JS och CSS stod jag huvudsakligen för PHP och WordPressandet. Det var här jag stötte på det underbara tillägget Advanced Custom Fields. ACF är ett helt grymt tillägg till WordPress som i mina ögon är det som saknats för att WP ska kallas ett fullfjädrat CMS. Mer om detta i ett senare inlägg.

 

Quixel statistik
Strax efter sajten lanserades nådde den ett toppresultat på 5800 sidvisningar. I TIMMEN!

Sajten släpptes för några dagar sedan med buller och brak. Mest buller och brak blev det hos serverleverantören som sent på kvällen fick boosta sajtens prestanda rejält. Då Quixel iom releasen också släppte en ny version av sin mjukvara ökade antalet besök från drygt 250/dag till en toppnotering på 11 000. Om dagen!

Antalet sidvisningar har på lika sätt ökat från ca 950 till helt galna 65 000! Otroligt kul, både för mig och för Quixel. Hoppas att jag får anledning att jobba med dem igen. Kanske en mobilsajt, grabbar?

Är du webbdesigner och söker en samarbetspartner som skriver kanonfin kod och brinner för redaktörupplevelser och Sökoptimering? Hör av dig, vi kommer göra underverk tillsammans!

Av Linus Larsson

Linus är teknisk webbstrateg med god förståelse och kunskap i HTML, CSS, Javascript, PHP, SEO och marknadsföring. Certifierad i Google Analytics. Booyah!

Ett svar på ”quixel.se och Advanced Custom Fields”

Stängt för kommentering.