Social video

By Linus Larsson,

  Filed under: Blog
  Comments: Kommentarer inaktiverade för Social video

Moland och French

Moland och French

Såg precis domen till norrmännen Moland och French som blivit dödsdömda nere i Kongo för ett mord de kan, eller inte kan ha gjort. Hela rättssaken har varit absurd, och Kongo kräver bland annat Norge på 500 miljoner USD.

Det är dock inte det jag tänkte skriva om, utan VGs imponerande täckning av rättsaken. Livesändning och öppna kommentarer på en och samma sida har gjort sista biten av rättsaken spännande, inte bara ur juridiskt/humant synsätt, utan även ur ett tekniskt.

Det är ju inget nytt under solen, Bambuser har länge haft funktioner att Live-sända med mobil, samtidigt som man tillåter kommentarer och chat med den som sänder.

Att video på webben är på väg ut ur ett enskilt nöje, och in i ett socialt stadium är det en hel del internet-filosofer som redan fastslagit. Med programmet Spot411 har jag har sniffat lite på hur detta nya stadie kan se ut, och det är riktigt spännande. Programmet analyserar ljudet från filmen du spelar, kopplar ihop det med en önskad social tjänst (Facebook eller Twitter), och låter dig sedan kommentera och läsa dina vänners kommentarer i ”realtid”. Det spelar ingen roll om du ser filmen två veckor efter en vän, kommentarerna är förankrade i filmens tidslinje.

Så, oavsett om du kollar Live-sändningar från Kongo, en division 5 match på Bambuser eller senaste avsnittet av Lost, kan du räkna med att aldrig göra det ensam igen.

Comments are closed for this post.