Braindrain Flash

By Linus Larsson,

  Filed under: Blog
  Comments: Kommentarer inaktiverade för Braindrain Flash

En vecka med svettigt flash-arbete är redan över.

Jag tror att denna veckan inte gett mig så mycket praktiska kunskaper om flash som det har gett mig teoretiska kunskaper om flashprogrammerares arbetssätt och krav på dessa. Ur en produktionsledares synvinkel är det otroligt viktigt att veta vad varje person behöver, både ur en personlig och professionell synvinkel. När man jobbar med något så omfattandem, som Flash faktiskt är, är det extremt viktigt att man får noggranna specifikationer om vad som sker, när det sker och hur det gör det. Jag ska klart bli bättre på att leverera det i fortsättningen.

Rent praktiskt har jag lärt mig en hel del bra saker om Flash också. Även om jag fortfarande är fast i ett träsk med timelines och AS2 förstår jag bättre principen av vikt, material och leverans än tidigare. Mycket är fortfarande ett smärre mysterium för mig. Xml, AS3 och koordniatprogrammering är bara att skrapa på ytan. Veckan ledde dock till att vi på Dynamic Dog kunde börja på ett dokument som kommer underlätta tusanfallt för oss, Specifikationer för leverans. Kanske blir nästa veckas tema Design?

Men gud, länge leve tutorials. Vill man lära sig något praktikst är banne mig det bästa sättet att bara göra det. Tack vara tutorials kan man producera bra grejer tidseffektivt, även om man är en novis som mig själv.

Så fort något går live ska jag publicera det här!

Simma lungt!
Linus

Comments are closed for this post.